Zuivelproducenten hebben behoefte aan effectieve strategieën in de strijd tegen bacteriëngroei en ranzigheid. Afhankelijk van het specifieke product, kan de kwaliteit van zuivelproducten snel achteruit gaan. Harde kaassoorten zijn bijvoorbeeld gevoelig voor schimmel, terwijl zachte kazen snel ranzig worden en ten prooi kunnen vallen aan gisting. Lactobacillus, het bacteriegeslacht dat veel wordt gebruikt in de zuivelindustrie, kan problemen veroorzaken door de pH-waarde in producten te verlagen, zodat ze zuur worden. Dit proces kan worden versneld door onjuiste verpakkingsatmosferen met een te hoog CO2-gehalte (bijvoorbeeld bij hüttenkäse of kwark).
U kunt rekenen op Linde voor de technologieën en toepassingen op maat voor uw specifieke zuiveluitdagingen.
Cryogene koel-/vriesoplossingen om de procestemperaturen in uw productiefaciliteiten te beheersen
Verpakken onder beschermende atmosfeer (Modified Atmosphere Packaging, MAP) voor een langere houdbaarheid