Consumenten zien vis en schelp- en schaaldieren als een gezond alternatief voor vlees, zodat deze producten wereldwijd steeds populairder worden.
Verse vis en schaaldieren moeten echter op specifieke wijze worden verwerkt en er komen bepaalde afwijkende veiligheidsaspecten bij kijken. De oorspronkelijke kwaliteit gaat snel verloren door een hoge wateractiviteit, een neutrale pH-waarde (ideaal voor micro-organismen) en de aanwezigheid van enzymen, waardoor zowel de smaak als de geur snel achteruit kunnen gaan. Door de afbraak van proteïnen door micro-organismen ontstaat er al gauw een onprettige geur.
Linde heeft een groot assortiment aan oplossingen waarmee de voedselveiligheid en de kwaliteit over de hele verwerkingsketen van zeevis en schelp- en schaaldieren gewaarborgd blijft – van de kwekerij tot op het bord van de consument.
Viskweektechnologieën en -toepassingen helpen u de ideale waterkwaliteit te bereiken en het zuurstofniveau te verhogen
Gekoeld transport om een hoge productkwaliteit te waarborgen over de gehele distributieketen
Cryogene koel-/vriesoplossingen om de procestemperaturen in uw productiefaciliteiten te beheersen
Verpakken onder beschermende atmosfeer (Modified atmosphere packaging, MAP) voor een langere houdbaarheid