Lekkages kunnen een groot probleem vormen voor continue productielijnen in een beschermende atmosfeer. Ze kunnen tot slechte verzegeling, maar ook tot fysieke productschade leiden. De voedselverwerkende en -producerende industrie en verpakkingsbedrijven kunnen zich echter geen stilstand, klachten van klanten of re-calls van producten veroorloven. Veel fabrikanten testen steekproefsgewijs op lekkages. Dit houdt in dat, wanneer er een lekkage gevonden wordt, een hele batch opnieuw ingepakt of vernietigd moet worden.
Linde heeft een innovatieve, gepatenteerde oplossing ontwikkeld om het probleem van lekdetectie op te lossen: MAPAX LD. Dit procédé biedt de snelste individuele, geïntegreerde lekdetectie op de markt.
Hoe werkt het?
MAPAX LD werkt door toevoeging van foodgrade waterstof aan het gasmengsel van de beschermende atmosfeer toe te voegen in de verzegelingsfase van het verpakkingsproces. Tot 4% waterstof kan veilig worden toegevoegd. Waterstof heeft verder geen invloed op voedingsmiddelen.
De waterstofsensor geeft een visueel alarm wanneer deze waterstof detecteert, waarop de lekke verpakkingen uit de productielijn worden geblazen. Daarnaast stelt MAPAX LD uw werknemers in staat verkeerde instellingen in een machine te herkennen, wanneer bijvoorbeeld meerdere lekkages achter elkaar worden gevonden.
Pluspunten
• Innovatieve, gepatenteerde technologie
• 100% controle van verpakkingen met tot wel 120 analyses per minuut
• Geautomatiseerd alternatief voor steekproefsgewijze, visuele controle, of wanneer met een waterbak gecontroleerd wordt
• Verbeterde productiviteit dankzij vroege detectie van verkeerde instellingen bij verpakkingsmachines
• Minimale onderhoudskosten door de afwezigheid van vacuümpompen
• Geschikt voor een breed scala aan voedingsmiddelen (van vlees en vis tot salades) en zelfs non- food artikelen
• Minder stilstand en een hogere klanttevredenheid
• Verbeterde milieuprestaties door een afname in verspilling en afval.